KUTYAKOZMETIKA Ahol Minden Kutyus Divatos lesz :)
KUTYAKOZMETIKA Ahol Minden Kutyus Divatos lesz :)
Menü
 
Linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
koboldkod
 
IVARTALANÍTÁS MIÜKSÉGES? 10 LEGROSSZABB KIFOGÁS ELLENE.

A 10 legrosszabb kifogás macskák ivartalanítására
2008-10-29 18:07:31
  Az utóbbi időben egyre vészesebb méreteket ölt a feleslegesen született macskák száma, pedig a felelős állattartáshoz nyilvánvalóan hozzátartozik, hogy macskánkat (vagy kutyánkat) ivartalaníttassuk. Nincs olyan érv, mely a szaporítás/szaporodni hagyás mellett szólna, hisz ilyen mennyiségű kisállat elhelyezését száz menhely sem tudná biztosítani, nem beszélve törékeny lelkivilágukról, betegségekre fogékony alkatukról, mely könnyen vesztüket is okozhatja tömeges tartásmód mellett. Miért is nem látjuk végre be, hogy az egyetlen megoldás az ivartalanítás? Nézzük!
 
1. Túl drága

Mihez képest? Az évi két vagy több alom etetéséhez és felneveléséhez? Ahhoz az elpazarolt időhöz, amit azzal töltünk, hogy gazdát keresünk a kicsinyeknek? Az új gazdák keresését célzó hirdetések árához?
Minden relatív.
A kandúrok, és nőstények ivartalanítása nagyjából 10-20 jobb minőségű macskakonzerv árába kerül. Látszólag ennyit spórolunk meg, ha nem ivartalanítjuk a macskát. Az ivartalanítás viszont egyszeri költség, egy életre megszabadulunk általa a kölykök etetésének, felnevelésének és elhelyezésének nyűgétől és költségeitől, amelyek ennek többszörösét teszik ki. Ráadásul több állatvédő szervezet ivartalanítási akciókat szervez folyamatosan, így Ön a segítségükkel akár az eredeti ár feléért is megműttetheti állatát. Tájékozódjon!


2. Azt szeretném, ha a gyerekek tanúi lehetnének a születés csodájának

Ó jaj. S mi a helyzet a macskák (és kutyák) ezreivel, amelyeket a születés csodájának megszemlézése után kidobnak az utcára, vagy azokkal, amelyek rövid, sanyarú életük végén állatmenhelyen végzik, s ott a túlzsúfoltság miatt elaltatják őket? Szeretné, ha ezt is látnák gyermekei? A születés csodájáról pedig csak annyit, hogy Cirmi inkább rejtett zugot keres, s ott hozza világra kölykeit, mert nem híve ugyanis a rivaldafénynek ily időben.


3. Mindig sikerül számukra jó helyet találnunk

Csak nem? Jó önnek, mert olyan sok barátja és ismerőse van, akiknél évente legalább egy tucat kismacskát is el tud helyezni. Viszont a piacon, az utcán, állatvásáron papírdobozból „kimért” kismacskák nem biztos, hogy valóban „jó helyre” kerülnek. S mi a biztosíték arra, hogy 6 hónap múltán az elajándékozott kismacska utódait nem kínálják ugyanígy papírdobozból bárkinek, csak vigye? Ha ez bekövetkezik, az is az Ön lelkén szárad.


4. Túl fiatalok az ivartalanításhoz

A macskák 6 hónapos kor után ivartalaníthatóak. A nőstények akár 5-6 hónapos korukban is fogamzásképesek lehetnek. Ez kívülről ugyanis nem látszik. Legjobb, ha nem vár, hanem kezébe veszi a macska családtervezési gondjait. S főképpen ne várjon az első alom megszületéséig, mert erre semmiféle szüksége nincs az állatnak!


5. Meg fog hízni és ellustul

Ha ez igaz, akkor az ellenkezője is, tehát a macska sorozatos ellésektől lesz friss és egészséges. Az ivartalanított kedvenc csak akkor hízik el, ha ön hagyja. A hízás és ellustulás oka macskáknál éppen úgy, mint az embereknél, a szükségesnél több kalória bevitel és a kevés mozgás. A nőstény-keresésben kilométereket loholó kandúr és a kölykeit szoptató nőstény szervezete nyílván több kalóriát fogyaszt, mint azé a macskáé, amely ideje legnagyobb részében a meleg radiátoron heverészik. Fogja vissza az eleség mennyiségét, játsszon időnként a macskájával – akkor nem lesz oka elhízni.


6. Van helyünk, és nagyon szeretjük az állatokat

Ha igazán szereti macskáját vagy kutyáját, ivartalanítassa. Ha van helye továbbiak tartására, fogadjon örökbe gazdátlan állatot, ne maga állítsa elő őket. S ne feledje, az utódok is hamarosan szaporodni fognak. Egy nősténytől 7 év alatt származó utódok, ha valamennyien tovább szaporodnak, nem kevesebb, mint 420 ezer macskának adhatnak életet. Ennyi helye mégsem lehet. Arról nem is szólva, hogy a macskák általában éppen a macskák társaságát kedvelik a legkevésbé. Tapasztalat, hogy két macska jól kijön egymással de a harmadik már nehezen, a negyedik még nehezebben, s ennél több pedig jószerével alig viseli el a macska sűrűséget. Gyakoriak a verekedések, civakodások. Ha ön szereti az állatot, akkor annak egészségi és lelki igényeit is figyelembe veszi.


7. Soha nem tévesztem szem elől, nem tud bepárzani.

Ilyen éber ember nincs. A tüzelő macska megleli a módját, hogy kiszökjön s párt keressen magának. Ha pedig ő nem megy ki a kertből, majd bejönnek a lovagjai.


8. Az állatnak szüksége van egy alomra, hogy lenyugodjon.

Egek ura. Ennek az ostoba tévhitnek egyszer és mindenkorra véget kell vetni. Hölgyeim, Önök „lenyugodtak”, miután gyermekük született? Semmiféle orvosi bizonyíték nem szól amellett, hogy a kölykezés, akár egyszeri akár többszöri, hasznos az állatnak. Sőt. Ez az elmélet legalább olyan ostoba, mint az a hit, hogy az ivartalanított kutyából nem lehet házőrző.
A nemi hormonok csupán a fajfenntartásra ösztönzik az állatot, a fajtára jellemző magatartásformák az ivartalanítás hatására nem változnak meg.
A kutya kutya, a macska macska marad. Csak legfeljebb „lenyugszik” az ivartalanítástól.


9. Olyan macskát akarok, amelyik pont úgy néz ki, mint a Cirmikém, avagy szeretném tudni, milyen utód születik, ha a fél-sziámimat a szomszéd fél-perzsájával pároztatom.

Az esély arra, hogy akár megközelítőleg is Cirmikére hasonlító utód szülessen, minimális. Egy macska küllemét és jellemét génjei határozzák meg, ezeket anyjától és apjától örökli. A nászban szereplő apaállat rendszerint ismeretlen, s a Cirmi kölykei éppen úgy üthetnek az apjukra, mint az anyjukra.
Ha viszont ifjú Mendelnek képzeljük magunka, az út még rögösebb. Kedvenc állat nem kísérletezésre való. Ráadásul a keresztezések eredménye a macska genetikához értő ember számára papíron is levezethető. A fél-sziámi és fél-perzsa párosításból közönséges házi macskák fognak születni. Ez biztos. Kár megpróbálni.
Ha a macskatenyésztés komolyan érdekli, jelentkezzen macskás egyesületbe, ivartalanítsa a fél-sziámiját, tanulja meg a fajtákról mindazt, amit tudni kell, s csak akkor lásson munkához, mint igazi szakember.


10. Meg akartam csináltatni a műtétet, de…

Ne várjon, MOST végeztesse el! Hibát mindenki véthet, elég baj, hogy Cirminek ott vannak a kölykei. Helyezze el őket, vigye Cirmit az állatorvoshoz, és beszélje rá az új tulajdonosokat, hogy ne kövessék el azt a hibát, amit Ön. Az ivartalanított macska boldog, kiegyensúlyozott állat. Hosszabb életre számíthat, mint a műtéten át nem esett fajtársai. Ha tudná, megköszönné Önnek, hogy jót tett vele!Forrás: FAMKAT Macskavédelmi csoport

UGYANEZ IGAZ A KUTYÁKRA IS. NE TÖLTSÜK MEG A MENHELYEKET KÜLÖMBÖZŐ KEVERÉK KUTYÁK EZREIVEL. LEGYÜNK FELELŐS ÁLLATTARTÓK ÉS IVARTALANÍTSUK KEDVENCÜNKET, SOK PLUSZ MUNKÁT ÉS BOSSZÚSÁGOT TAKARÍTHATUNK MEG MAGUNKNAK!

 
Naptár
2008/09/28
20:59:37
 
Most ennyi idő van
 
Az oldal látogatottsága
Indulás: 2007-04-11
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints